Loš prvi sastanak može da bude dobar !?

Svako od nas je barem jednom bio na sudaru koji je bio toliko loš, da je i drugima oko vas nelagodno. Čekanje da taj loš spoj prođe može se činiti kao večnost, a jednom kad prođe, shvatićeš da ima i dobrih stvari u njemu:

Uzorak pokazuje

Svaki loš spoj je loš jer jednostavno ne postoji hemija, što je grozno dok traje, ali i korisno nakon što se završi. Umesto da razmišljaš o tome koliko ti je grozno bilo, pokušaj da se setiš koliko ti se još puta ovo dogodilo, i pokušaj da pronađeš razlog. Da, imate lošu hemiju, ali zbog čega si stalno na sastancima sa muškarcima sa kojima nisi kompatibilna? Možda je to znak da moraš da promijeniš način na koji biraš muškarce.

Sad znaš da ni njima nije lako

Nisu žene jedine koje se nervozno pripremaju za prvi izlazak, isto rade i muškarci. Ako vam je dejt loš, tebi je neugodno, a njemu verovatno još neugodnije jer ima osećaj da ne uspeva u svojoj nameri da te impresionira. Ovo je veliki udarac za njihov ego, i odlična informacija za svaku ženu koja je nervozna zbog prvog susreta.

Daje samopouzdanje

Znamo, zvuči nelogično, ali loš dejt ti itekako može podići samopouzdanje, ako to dopustiš. Umesto da se ućutiš, pretvori se u najzabavniju osobu na svetu. Sastanak je ionako loš, pa nemaš šta da izgubiš. Budi svoja, rizikuj i ponašaj se kako želiš, možda se stvar i preokrene.

Saznaćeš šta ne želiš

Ponekad misliš da ti se neko sviđa i da je upravo on idealan za tebe, a nakon lošeg izlaska možeš da shvatiš da nisi bila u pravu. U ljubavi nije važno znati samo šta želimo, nego i šta ne želimo. Kad dođe vreme i upoznaš svog idealnog muškarca, znaćeš tačno zbog čega je idealan.

Vežbom do savršenstva

Prvi put će da bude teško, drugi put još uvek malo neugodno, ali već na trećem lošem sastanku ćeš znati da ga pretvoriš u dobar. Ko zna, možda muškarac koji je izgledao kao dosadan na prvom dejtu bude jako zanimljiv na drugom i trećem.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još