Fantastična Vojvodina pregazila Bursu

Novosađani su ostvarili veliki uspeh i zasluženo se probili u narednu rundu takmičenja, nakon što su iznenadili i potpuno nadigrali favorizovanog protivnika.

Na stadionu Ataturk, pred oko 20.000 gledalaca, sudio je Havijer Estrada iz Španije.

Strelci: Oumaru u 9, Vranješ u 29. i Kaluđerović u 83. minutu.

Žuti kartoni: Šestak, Sanli, Ozbajrakli (Bursa).

Bursa: Frej, Ozturk, Ozbajrakli, Teivo, SivelI, Činaz (od 36. Enes), Bataž, Jildirim, Šestak, Kiraz (od 70. Deniz), Pinto (od 46. Sanli).

Vojvodina: Delač, Vulićević, Đurić, Trajković, Leković, Radoja, Poletanović (od 90. Nastić), Vranješ, Alivodić, Škuletić (od 61. Tumbasević), Oumaru (od 70. Kaluđerović).

Fudbaleri Vojvodine iznenadili su ne samo protivnika, već verovatno i sopstvene navijače fantastičnom predstavom u Bursi, gde su do nogu potukli favorizovani turski tim. Izabranici trenera Marka Nikolića igrali su gotovo bez greške, disciplinovano, odgovorno i požrtvovano, pa su od početka meča kontrolisali dešavanja na terenu.

Nikolić je odlično postavio taktiku, a novosadski crveno-beli sproveli je na majstorski način, pokazavši da imaju kvalitetan sastav, sposoban da se bori za Ligu Evrope. Odbrana je delovala neprobojno, a iz kontranapada Novosađani su stvarali velike probleme domaćoj ekipi.

Iznenađenje je najavljeno već posle pola sata utakmice pošto je Vojvodina povela sa 2:0. Oumaru se dobro snašao u blizini gola i pogodio mrežu, prednost je diplirao Vranješ, a blistavu partiju predstavnika Srbije krunisao je Kaluđerović u finišu susreta.

Na kraju, ne samo da je odbranjen remi iz prvog meča u Novom Sadu (2:2), već je izborena velika i ubedljiva pobeda kojom je Vojvodina "na vratima" fantastičnog uspeha.
Žreb parova baraža za Ligu Evrope biće održan u petak.

(Tanjug)

Pogledajte još