Zvezda bez snage za podvig i ostanak u Evropi

Pre sedam dana u Odesi ukrajinski tim slavio je sa 3:1.

Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde pred oko 40.000 gledalaca, a sudio je Portugalac Artur Dijaz.

Žuti kartoni: Martinović (Crvena zvezda), Kovalčuk (Černomorec).

CRVENA ZVEZDA. Bajković, Vešović, Lazić, Martinović, Mladenović, Kovačević, Milijaš (od 46. Kasalica), Ninković, Savićević (od 78.Milunović), Pečnik, Dauda(od 67. Mihajlović).

ČERNOMOREC: Bezotosni, Kutas, Berger, Fontamelo, Santana, Kovalčuk, Bobko, Đa Đeđe (od 69. Prijumov), Rijera (od 88. Zubejko), Antonov, Samodin (od 80. Didenko).

Ništa novo na Marakani. Fudbaleri Crvene zvezde opet su takmičenje u Evropi završili već u avgustu, ali stepenicu ranije nego prethodnih godina.

Ukrajinski Černomorec nije tim koji bi trebalo da uliva strah u kosti, ali u dvomeču sa beogradskim crveno-belima pokazao je da je kvalitetniji, uigraniji, na kraju krajeva iskusniji i zasluženo ide dalje.

Prelomni trenutak utakmice koja je odigrana u fantastičnom ambijentu, pred 40.000 ljudi i po nezapamćenoj vrućini, viđen je u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš promašio penal, ili preciuznije rečeno, kada mu je golman Dmitri Bezotosni odbranio udarac.

U skoro savršenom trenutku, u finišu prvog dela, Zvezda je dobila penal nakon akcije Ninkovića i Daude i igranja rukom, ali njen najiskusniji igrač, koji je mnogo puta tokom karijere pogađao sa 11 metara i u važnijim mečevima, ovaj put nije uspeo.

Posle toga su se sa tribina čuli povici „Milijaš napolje“, a trener Slaviša Stojanović ispunio je želju navijača i demoralisanog kapitena zamenio Filipom Kasalicom.

Međutim, ništa nije pomoglo, napadi Zvezde bili su više stihijski, a tek poneki pokušaj nije bio dovoljan da se bar ostvari trijumf.

Ruku na srce, sve je moglo da bude rešseno i ranije da je Antonov ju 14.minutu pogodio zicer sa osam metara, ali mogla je i Zvezda ranije da povede, pošto su dobre prilike u prvom delu imali Pečnik, Ninković i Vešović.

Navijačima i fudbalerima crveno-belih preostaje da se vrate u realnost i okrenu obavezama u nacionalnom šampionatu.
Žreb za poslednju rundu kvalifikacija za Ligui Evrope biće održan sutra u Nionu, a Srbija će imati dva predstavnika - Partizan i Vojvodinu.

(Tanjug)

Pogledajte još