KRKOBABIĆEV ADVOKAT: Dečko nije kriv, vozio je mamin džip

''S njegove leve strane se nalazio kombi, a iza njega je bilo policijsko vozilo. U jednom trenutku devojčica je krenula da prelazi Ulicu Jurija Gagarina. Kombi je malo zastao, a devojčica je bukvalno naletela na džip kojim je upravljao Marko. On je pokušao da izbegne pešaka i čak je malo ogrebao vozilo koje je bilo do njega'' rekao je Kurirov izvor blizak istrazi.

Miljan Milić, advokat Marka Krkobabića, kaže da je njegov klijent nakon nezgode zaustavio automobil i izašao da vidi da li je sve u redu s devojčicom.

''Ona je bukvalno naletela na džip, čiji je vlasnik Markova majka. Devojčica nije ni pala na put, nego se vratila odakle je i došla. Dok je Marko davao izjavu policiji, devojčica se vratila u pratnji jedne ženske osobe. Tačno je da je došla Hitna pomoć i da ju je odvezla u bolnicu, ali njoj su već na mestu nezgode konstatovane oguljotine i istegnuće noge'' rekao je Milić.

On navodi da je policija podnela krivičnu prijavu po službenoj dužnosti, a da tek predstoji da se vidi da li će ikakve optužbe uopšte i biti.

''Normalno je da je krivična prijava podneta jer to se čini kad god ima nekih povreda, pa makar i lakih, kao što ih je imala devojčica. Smatram da neće biti ništa više od te prijave jer su čak i taksisti koji su dali izjave policiji rekli da Marko, inače student ekonomije, nije kriv za nezgodu'' naveo je advokat.

Advokat Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da je ugrožavanje javnog saobraćaja zapravo krivično delo kada se neko nije pridržavao propisa, zbog čega je došlo do nanošenja lakih telesnih povreda.

''Verovatno taj mladić nije obratio pažnju na pešaka, tačnije nije primetio da će on stupiti na kolovoz, što je kao vozač dužan da vidi. Ipak, ako je on bio onemogućen da vidi da će neko izaći na put, tu njegove krivice nema. Takođe, ako je neko iskočio ispred vozila, pa vozač nije imao priliku da reaguje, tu takođe nema mesta krivici'' naveo je Okanović.

Podsetimo, Marko Krkobabić zakačio je terenskim vozilom „pejtriot“ devojčicu Mirjanu M. na Novom Beogradu u utorak oko 15 časova. Ona je pokušala da pretrči van pešačkog prelaza Ulicu Jurija Gagarina u blizini tržnog centra „Delta siti“ kad je Krkobabić naišao s džipom. Devojčica je prebačena u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici, gde je kraće vreme zadržana na posmatranju, a onda puštena kući.

Izvor: Kurir

Pogledajte još