Nadal: ATP broj jedan nije prioritet

"Ako treba da branim ili ne bodove, nije bitno da li ću biti prvi na kraju godine, jedino što je važno je ATP Trka. Odatle mogu da dođem u dobar položaj, mada ne savršen. Trenutno sam prvi u Trci i imamoko 700 bodova više od Novaka (đokovića) i oko 2.000 više od Endija (Mareja)", rekao je Nadal u razgovoru s novinarima u Montrealu.

Španac igra na masters turniru Rodžers kup, a izveštačima je priznao da mu nije svejedno zbog izostanka rezultata sa dva grend slem turnira ove sezone.

"Istina je da me eliminacija u prvom kolu Vimbldona i izostanak sa Australijan opena ostavljaju sa dve grend slem nule, a to je mnogo. A sada počinje sezona tvrdih terena, a onda kasnije i u dvorani. Znam da mogu dobro da igram na tim podlogama, ali moji protivnici su ponekad više specijalizovani za te vrste podloga", rekao je Nadal.

"Mogu li biti broj jedan na kraju sezone? Da. Da li sam favorit? Verovatno ne. Ali, ako me pitate da li je to jedan od ciljeva moje sezone, moj cilj je da je završim zdrav. To mi je prioritet", dodao je Nadal.

Beta

Pogledajte još