Danica Drašković: Srbija je u ropstvu službi bezbednosti

Drašković je povodom ukidanja prvostepene presude bivšim pripadnicima Državne bezbednosti (DB) rekla da su time oslobodjene i ubice Slavka Ćuruvije, jer je, kako navodi, reč o ljudima koji su vodili čuvenu operaciju "Ćuran", završenu Slavkovim ubistvom.

"Sudija Sonja Manojlović, radnica službe bezbednosti, u koju je zaposlila i svoga sina, sudi sve predmete u kojima su, iako retko, optuženi debeovci. Rođenog brata njenog muža, Milorad Bracanović je zaposlio u Institutu za bezbednost, a zauzvrat je ona njega prevremeno i nezakonito oslobodila zatvora, iako je bio osudjen u specijalnom sudu," rekla je Drašković, prenosi "Politika".

Ona je dodala da je i visokog funkcionera službe Branka Crnog i njegovog šefa Radomira Markovića, takodje oslobodila optužbe za odavanje državne tajne.

"Nje se mi nećemo osloboditi sve dok ne dodju zapadna pravila i vrednosti u Srbiju," poručuje supruga lidera SPO.

Govoreći o ubistvu Ćuruvije, Drašković, je istakla da ga je Ratko Romić čekao u službenom "golfu" i da se nakon "tog posla" odvezao kući.

"I on je na slobodi, šeta se, gradi stanove, a nama ostaje da tražimo pravdu izvan Srbije, jer je u Srbiji nema. Tužilac Miljko Radosavljević samo ovde može držati godinama u fioci potpuno rešen slučaj ubistva Slavka Ćuruvije i ne odgovarati za to. Nadam se ne zadugo,"
ističe Drašković.

Naime, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su bivši pripadnici DB-a Milan Radonjić, Ratko Romić i Stevan Basta osđjeni na višegodišnje kazne zatvora zbog pokušaja ubistva lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine i predmet vratio na ponovno suđenje.

Izvor: Tanjug, Blic

Pogledajte još