Počeli Dani srpske kulture u Parizu

PARIZ, 11. juna 2009. (Beta) - U Parizu su u četvrtak uveče počeli "Dani srpske kulture" koje organizuje Skupština srpske dijaspore u Francuskoj, pod pokroviteljstvom Ministarstva za dijasporu Vlade Srbije.

Na prijemu koji je povodom otvaranja te desetodnevne manifestacije, organizovao ambasador Srbije u Parizu Dušan Bataković, u ime ministarstva za dijasporu prisustvovali su državni sekretar Miodrag Jakšić i predstavnici diplomatskog kora i francuskog kulturnog i javnog života.

Tokom "Dana srpske kuluture" gledaoci će moći da posete koncerte klasične muzike, književno veče Radomana Kanjevca, monodramu "Kojekude, Karađorđe", modnu reviju kreatorke Dragane Perišić, rok koncert grupa "Dža ili Bu" i "Dece loših muzičara" i izložbu karikatura Svetlane Krstić i Gorana Ćeličanina.

Za najmlađe biće organizovani programi Minje Subote. Takođe posetioci će u okviru manifestacije moći da vide i beogradsko AKUD "Lola" kao i koncert etno džez kvarteta Petra Gojkovića.

"Dani srpske kulture u Parizu" zvanično će biti zatvoreni na Svetski dan muzike, 21. juna, velikim multimedijanilnim programom, koji će biti izveden na otvorenom ispred Srpskog kulturnog centra u Parizu, kod Bobura.

Pogledajte još