Komšije zapanjene: Banjalučanka gaće suši na ulici

Ostali meštani se čude tome jer se na tom mestu svake večeri okupljaju mališani iz ulice koji moraju da obilaze oko okačenog donjeg rublja.

"Sušenje veša na ulici gde nam se deca igraju je zaista za osuđivanje. Svakako ćemo reagovati i pozvaćemo Komunalnu inspekciju, jer ne želimo da nam deca obilaze oko nečijih gaća"
, kažu ogorčeni meštani, koji su želeli da ostanu anonimni.

Meštani ističu da još nisu imali priliku da razgovaraju sa komšinicom, koja je podstanarka u tom kraju, a koja ostavlja veš po ulici, koji stoji ceo dan, čak i kada je ona odsutna od kuće.

Iz Administrativne službe grada istakli su da je Odlukom o komunalnom redu zabranjeno na javnim površinama, u koje spadaju i dvorišta zgrada, postavljanje bilo kakvih fizičkih prepreka ili predmeta bez odobrenja nadležnog odjeljenja Administrativne službe grada, tako da se ne mogu montirati ni montažne konstrukcije sa štrikom za sušenje veša.

Inače, problem sa kačenjem veša po prozorima, malim terasama i slično postoji i u stambenim zgradama u gradu.

"Komšinica nakači veš na improvizovani štrik ispod prozora, tako da se znalo desiti da donje rublje završi na mojoj terasi. Da ne govorim o vodi koja kapa iz veša i pada mi po glavi", kaže jedan stanar iz Borika.

Milorad Arlov, predsednik Upravnog odbora Zajednice etažnih vlasnika sa Starčevice, kazao je da je sušenje veša na balkonima vrlo česta pojava, ali do sada nije bilo pritužbi građana u vezi sa tim.

Izvor: 24sata, Nezavisne novine

Pogledajte još