Rašović: Možemo da prođemo u grupnu fazu LE

Žrebom u Nionu odlučeno je da Partizan u baražu za Ligu Evrope igra protiv švajcarskog Tuna.

"Imamo dovoljno vremena da se upoznamo sa protivnikom, nismo nezadovoljni, to je ekipa sa kojom može da se igra, da se pobedi i prođe dalje u Ligu Evrope. Dobro je što za promenu prvi meč igramo u Beogradu i to će biti prilika da na svom terenu napravimo dobar rezultat za revanš",
rekao je Rašović novinarima na stadionu u Humskoj.

Prva utakmica na programu je 22. avgusta u Beogradu, a revanš je sedam dana u Tunu.

Rašović је rekao da crno-beli žele da nastave dominaciju u Srbiji i osvoje sedmu uzastopnu titulu, a da je prvi korak ka tome pobeda nad Novim Pazarom na početku Superlige Srbije.

"Prvenstvo je mnogo bitno za nas, želimo da nastavimo dominaciju u Srbiji. Cilj nam je da sutra krenemo pobedom, koja nam je potrebna iz mnogo razloga. Nedavno protiv Ludogoreca smo igrali dobro, ali nam je nedostajao gol, pokušaćemo to da popravimo sutra. Nama su utakmice potrebne jer verujem da ćemo kroz njih da podižemo formu. Znamo da je Novi Pazar dobra ekipa i da neće biti lako da dođemo do pobede. Prošle godine su nam napravili dosta problema i želimo da poravnamo račune", rekao je Rašović na konferenciji za medijie na stadionu Partizana.

Rašović je rekao da Ismael Fofana još nije licenciran i neće igrati sutra, dok će Aleksandar Mitrović biti u postavi bez obzira na povredu glave koju je dobio protiv Ludogoreca.

Trener crno-belih je dodao da su prvi lekarski pregledi pokazali da golman Milan Lukač nije doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata i da mu ne preti višemesečno odsustvo sa terena.

Rašović se osvrnuo i na spekulacije da bi mogao da bude smenjen na klupi Partizana.

"Dajem sve od sebe, radim maksimalno i činimo sve da sutra dođemo do pobede. To je jedino što me zanima u ovom trenutku, o ostalom neću razmišljam", kazao je Rašović.

On je istakao da Vojvodinu ne smatra za glavnog kandidata za osvajanje titule, uprkos dobrim igrama Novosađana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Vojvodina jeste jedan od kandidata, ali ne mogu da kažem da je ispred nas. Za mene je Partizan uvek favorit broj jedan", poručio je Rašović.

Utakmica prvog kola Superlige Srbije Partizan - Novi Pazar biće odigrana sutra od 19 sati na stadionu u Humskoj.

(Tanjug)

Pogledajte još