Bač: Ubili penzionera i vezanog bacili u septičku jamu

Beživotno telo penzionera Imrea Pala (75) iz Bača, pronađeno je u petak oko podne ispod betonske ploče u septičkoj jami u dvorištu njegove kuće u Ulici Ive Lole Ribara 12, u kojoj je živeo sam. Starac je ubijen sa nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, posle čega je njegovo telo bačeno u septičku jamu. Telo je, saznajemo nezvanično, bilo vezano žicom, a za noge zakačeni tegovi, da bi potonulo.

Beživotno telo nesrećnog čoveka, koji je, inače, devizni penzioner, sa dna septičke jame izvučeno je uz pomoć vatrogasaca iz Bača, koji su prethodno morali da ispumpaju vodu. Telo je po nalogu dežurnog istražnog sudije Višeg suda u Novom Sadu Miroslava Alimpića, preneto u Institut za sudsku medicinu.

Na stravičnu Palovu sudbinu prvi je, saznajemo, posumnjao jedan njegov prijatelj u četvrtak uveče, kada je došavši u kuću u Ulici Ive Lole Ribara 12, zatekao otključana vrata i ispreturane stvari. Uznemiren i uplašen prizorom, obavestio je policiju, koju su tokom uviđaja u kući i dvorištu, tragovi odveli do septičke jame, na čijem je dnu telo pronađeno.

Imre je trebalo u sredu da ode u posetu kod prijatelja u Vajsku“, priča jedan od poznanika nesrećnog čoveka.„Međutim, tamo se nije pojavio, što je ovom bilo čudno, pa je sutradan došao kod Imrea da proveri zbog čega nije došao. Naišao je na otključana ulazna vrata, a kada je kročio unutra ugledao je haos, koji izuzetno pedantnom Imreu nije bio svojstven.

U Palovoj kući, u kojoj je, iako je živeo sam, sve bilo uredno, stvari su bile razbacane na sve strane, što ukazuje da je počinilac, ili više njih, tražio dragocenosti. Da li je i šta odneto, tek treba da se utvrdi. Poznanici ubijenog čoveka kažu da je mnogo godina radio u Nemačkoj kao kamerman na jednoj tamošnjoj televiziji.

Pre dve decenije se razveo od supruge, koja je takođe radila u Nemačkoj“, ispričao je Imreove porodične prilike, jedan od komšija, koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman. „Preko leta je dolazio u rodni Bač i u porodičnoj kući, u kojoj su živeli i njegovi roditelji, ostajao bi do kasne jeseni, posle čega se vraćao u Nemačku.

Po pričama komšija, Imre je bio veoma ljubazan čovek, uvek se na ulici lepo javljao svojim sugrađanima, ali, mada je rođen u Baču, nije se mnogo družio sa meštanima. Kažu, retko je koga primao u kuću.

Za manje od godinu dana ovo je drugo stravično ubistvo staraca u Baču koji su živeli sami. U kući na sprat u Ulici Zmaj Jovinoj 11 u Baču, 11. oktobra prošle godine pronađena je mrtva Gertruda Dabić (70) sa povredama na telu. Stvari u kući su bile ispreturane, a starica je pronađena vezana. Zločin je otkrila devojčica koja je često dolazila kod starice da bi joj ova dala neki dinar.

Izvor: Novosti

Pogledajte još