MONTREAL: Đoković u polufinalu, spreman za Nadala

Đoković je pobedio Francuza, s kojim je prošle godine igrao finale na istom turniru, za samo 52 minuta. Njegov protivnik u polufinalu biće Rafael Nadal, koji je pobedio Australijanca Marinka Matoševića sa 6:2 i 6:4.

Đoković je posle meča rekao da je odigrao skoro savršen meč.

"Ovo je bilo najbliže savršenstvu što može da se bude. U svakom aspektu igre sam bio skoro najbolji što mogu. Od početka sam kontrolisao igru, baš sam zadovoljan kako sam odigrao", rekao je Đoković novinarima posle meča.

Srpski reprezentativac je kazao da mu prija što je odigrao ovako nakon meča sa Denisom Istominom, kada je izgubio set.

"Naravno da je sjajan osećaj kada igrate ovako dobro i pobedite tako kvalitetnog igrača kao što je Gaske. To me definitivno ohrabruje pred sledeći meč... Svaki meč, svaki dan je drugačiji, ali pokušaću da upamtim stvari koje sam danas radio i kako sam se osećao, i nadam se da ću moći da ih prenesem na teren sutra", rekao je Đoković.

Prvi igrač sveta je kazao da mu nije teško što će igrati s Nadalom u polufinalu, a ne u finalu.

"Ne pada mi to teško. Pokušaću da se koncentrišem na ono šta treba da uradim... Važno mi je da dobro počnem. Ako budem igrao kao danas, mislim da imam prave šanse da pobedim bilo koga na ovom terenu", kazao je Đoković.

On je, međutim, kazao da Nadal igra odlično od kada se vratio na teren.

"Posle sedam meseci odsustva zbog povrede osvojio je sve turnire osim jednog, što dovoljno govori o nivou njegove trenutne igre. Ne pokazuje nikakve znakove povrede, a mislim i da je posebno motivisan na ovim turnirima posle Vimbldona, jer ih nije igrao prošle godine. Opet, tvrda podloga je moja omiljena i mislim da je to možda mesto gde imam više šanse protiv njega nego na šljaci, na primer. Biće veliki izazov za obojicu, ali ja sam spreman", rekao je Đoković.

Beta

Pogledajte još