Savet: Kako ukloniti miris cigareta iz stana

Miris duvana se odmah oseti, prodoran je i nemoguće ga je sakriti. Ako ga i nakon provetravanja i dalje osećate, devinitivno se uvukao u predmete u vašem domu. Postoji nekoliko metoda uklanjanja dugotrajnog mirisa, a naravno sve su prirodne.

Sirće je dobro za neutralizovanje mirisa. Drvene kućne predmete održavajte tako što ćete naprskati površine razređenim sirćetom s toplom vodom i prebrisati pamučnom tkaninom. Tapacirani nameštaj je malo zahtevniji što se tiče vremena, ali možete koristiti istu tehniku.

Ipak, ukoliko ne želite miris sirćeta u kući, pokušajte sa sodom bikarbonom, koja odlično apsorbuje mirise iz okoline. Odlična je za rešenje problema sa unutrašnjošću fioka – zatvorite fioku sa sodom bikarbonom na 24 sata i upiće sve mirise.

Takođe, soda bikarbona će vam mnogo više pomoći s tapaciranim nameštajem nego sirće. Prvo treba dobro usisati nameštaj, zatim posuti celu površinu soda bikarbonom, ostaviti je na 24 sata i sutra opet temeljno usisati.

U slučaju da te dve tehnike nisu rešile vaš problem sa mirisom cigareta, pokušajte da stavite mlevenu kafu ili aktivni ugalj (možete ga kupiti kao upijač irisa za frižidere). I jedno i drugo je odlična tehnika protiv neprijatnih mirisa.

Naravno, još jedna bitna stvar koju morate da praktikujete kako vam stan ne bi smrdeo na cigarete jeste da redovno perete zavese, jer uprao one najviše upijaju mirise.

Izvor: Magazin.ba

Pogledajte još