Gužve na Horgošu zbog vikenda i godišnjih odmora

Kako je Tanjugu izjavio pomoćnik komandira Granične policije na ovom prelazu Dražen Tomić, zadržavanje na ulasku u Srbiju je oko 150 minuta a, kako je istakao radi se punim intenzitetom, u pet saobraćajnih traka.

Tomić kaže da je zadržavanje prilikom izlaska iz Srbije oko 30 do 40 minuta, dok se na ulazak u Mađarsku čeka dva do tri sata.

"Razlog gužvi je korišćenje godišnjih odmora i smena na letovalištima, tako da očekujemo još veći broj putnika. Najčešće su to putnici iz zemalja Evropske unije, Turske i naši državljani koji su na privremenom radu u inostranstvu", rekao je Tomić i dodao da očekuje da će će i ovog vikenda preko graničnog prelaza Horgoš preći 200.000 putnika, koliko je prešlo pminule sedmcie.

Stanovništvu Subotice i okoline, kojih je oko pet odsto od ukupnog broja putnika, ali i svim ostalim koji putuju u tom pravcu preporučuje se korišćenje alternativnih prelaza - Kelebija, Đala, Bački Vinogradi i Bajmok.

Radnik Carinske ispostave Horgoš Jovan Marinko očekuje da će pojačan intenzitet saobraćaja biti zadržan do kraja vikenda, kao i početak smanjenja gužvi na ulasku u Srbiju, odnosno pojačavanje intenziteta saobraćaja na izlasku iz naše zemlje.

"Pogotovo za vikend preporučujemo putnicima koji su iz obližnjih mesta da koriste alternativne pravce jer su zadržavanja minimalno od dva do četiri sata"
, rekao je Tanjugvom reporteru Marinko.

On je dodao da se radnici Carine uspešno bore s pokušajima krijumčarenja i da su do sada, prema njegovim rečima, zabeleženi zanemarljivi prekršaji.

Granični prelaz Horgoš je jedan od najopterećenijih prelaza u zemlji koji godišnje pređe oko pet miliona putnika.

(Izvor: Tanjug, Blic)

Pogledajte još