SD Crvena zvezda zadovoljna sastankom u vladi

Delegaciju su činili predsednik SD Petar Škundrić, predsednik fudbalskog kluba Dragan Džajić, predsednik košarkaškog Nebojša Čović, kao i prvi čovek vaterpolo kluba Viktor Jelenić.

Čović je za agenciju Beta rekao kako je prošao sastanak i koje su teme pominjane s čelnicima vlade.

"Imali smo sastanak koji je inicirao predsednik Vlade... Razgovarali smo o problemima vezanim za klubove u okviru sportskog društva. Pričali smo o daljoj strategiji rada, a izneli smo im naše planove za sanaciju fudbalskog kluba. Razgovarali smo i o lokaciji 'Marakane' i ocenili da je tu potrebna koordinacija grada i republike", rekao je Čović.

Predstavnici SD Zvezda izneli su predlog da termini hala i bazena u gradu budu besplatni za klubove koji nastupaju u evropskim takmičenjima, a predstavnicima vlade su preneli problem pokrivanja bazena za vaterpolo klub.

"Izneli smo im kompletno kroz šta smo sve prošli u košarkaškom klubu, koliko je smanjen dug fudbalskog kluba, pričali smo o poteškoćama rukometnog kluba i zajednički napravili pristup u vezi sa pomaganjem članovima sportskog društva",
rekao je Čović.

"Dobili smo i garancije da ćemo imati ravnopravan tretman i da će nam država pomoći koliko može, a ostalo ćemo mi sami. Važno je da se porezi moraju plaćati. Pričali smo i o članu 190 Zakona o sportu (koji određuje klubove od značaja u državi, pokrajini i lokalno). Bio je to vrlo konstruktivan i kvalitetan razgovor", rekao je Čović.

Prvi čovek košarkaškog kluba Zvezda rekao je i da su na sastanku u vladi pričali i o vlasničkoj strukturi klubova, koji su sada udruženja građana, baš kao i političke stranke.

"Mi smo zadovoljni, ostalo ćemo rešavati sami. Moramo imati u vidu da su mogućnosti i sredstva države ograničeni i da klubovi moraju da imaju ideje, a ne samo da kukaju", rekao je Čović.

Beta

Pogledajte još