Gde letuju američki predsednici: Obama se brčka u moru, Buš peca, Klinton igra golf...

Barak Obama, aktuelni šef Bele kuće, tokom zimskog odmora voli da ode na Havaje, gde je rođen i proveo detinjstvo, ali leto mu je već godinama odredište ostrvo Martas preko puta Kejp koda u Masačusetsu. Tokom godine, Obama na svakih par nedelja igra basket, a bez obzira da li je na odmoru ili ne, omiljena razonoda u slobodno vreme mu je golf.

Za razliku od Obame, ubedljivo najomiljenija letnja rekreacija Džordžu Bušu, i ocu i sinu, jeste odlazak na pecanje. Pored toga, mlađi član predsedničke loze Buš, odmor provodi i u džogingu i sređivanju svog ranča u Teksasu.

Prema navodima "Tajma", Bil Klinton toliko nije mario za odlazak na odmor da su saradnici praktično morali da ga teraju u prvoj godini predsedničkog mandata da ode malo iz Vašingtona. Klintonova verzija odmora bilo je čitanje knjiga dok u ustima žvaće cigaru, a ponekad bi zaigrao i golf, nervirajući ostale igrače nepoštovanjem pravila.

Ronald Regan voleo je da odmor provodi jašući konja na svom ranču u Santa Barbari u Kaliforniji, a u toj saveznoj državi rođen je i Ričard Nikson, koji je letovanje provodio ili u San Klementeu južno od Los Anđelesa ili u "Maloj Beloj kući" u Ki Biskejnu na Floridi.

Džon Ficdžerald Kenedi kao mladić bavio se jedrenjem, pa je taj hobi povremeno upražnjavao i kada je ušao u visoku politiku. Imao je dve dve jahte, "Hani Fic" i "Manitua".

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.