Ivković: Teodosić zaslužuje da ga čekamo do poslednjeg dana!

"Možda nam je trebala jedna utakmica koja je bila totalno drugačija. Možda zbog mlađih, jer ovo sigurno neće biti ritam u kome će se igrati na Evropskom prvenstvu. Uz sve poštovanje (selektora Ukrajine) Majka Fratela, sutra nas čeka sasvim drugačija utakmica", rekao je Ivković novinarima u Beogradu.

Srbija je pobedila Ukrajinu sa 96:68 na Trofeju Beograda i sutra će u njegovom finalu igrati protiv Slovenije, koja je ranije danas pobedila Tursku sa 55:54.

"Ovu utakmicu treba da zaboravimo potpuno. U ponedeljak igramo protiv Rusije, a onda putujemo u Francusku i tamo igramo utakmice, tako da ćemo za sedam dana odigrati pet utakmica, što je otprilike tempo u kome ćemo igrati na šampionatu", rekao je Ivković.

Selektor je pričao i o povređenim igračima, rekavši da postoji mogućnost da neki od igrača dobiju šansu protiv Rusije, ali da to zavisi od pregleda.

"Nama je situacija takva da nekad pomislim da treba da ovde (konferenciju za novinare) dovedem i lekara i fizioterapeuta. Vladimir Lučić nema veći klinički problem, on nije počeo da radi. Ja nikada nisam prenaglio, niti želeo da neko igra pod blokadom. On nam je jako važan, ali ga neće biti u predstojećim mečevima", rekao je Ivković.

Selektor je kazao da je Vasilije Micić počeo da radi prepodnevne treninge s timom i da bi, u zavisnosti od stanja, možda mogao da dobije i šansu protiv Rusije. Ivković je na novinarsko pitanje o Milošu Teodosiću odgovorio da se nije bavio spekulacijama.

"Nikada se nisam bavio spekulacijama, ali je možda moja greška što ne znam ko šta spekuliše. Ono što znam je da je Teodosić sa nama u hotelu, da radi po posebnom programu i da ima želju da igra, i da on, zbog svega što je dao reprezentaciji i zbog svog kvaliteta, zaslužuje da ga čekamo do poslednjeg dana", rekao je Ivković.

Selektor je pozvao navijače da dođu u još većem broju, rekavši da igrači svojim ponašanjem i radom to zaslužuju.

Najefikasniji igrač Srbije Raško Katić kazao je da je zadovoljan i rezultatom i nekim detaljima utakmice.

"Hvala publici koja je došla da nas podrži, pozivam da ih sutra bude još više, da podrže naš napor i naše treniranje. Utakmica je bila rezultatski dobra, zadovoljni smo i nekim detaljima. Neskromno bi bilo reći da može još bolje, ali može. Treba da svaku sledeću utakmicu igramo za stepenik bolje i da budemo pravi u septembru", rekao je Katić.

On je bio jedini igrač kome se večeras skandiralo u Areni.

"Prija mi, naravno da mi prija. Debitant sam sa 32 godine i lep je osećaj. Nemam šta tu puno da kažem", kazao je Katić.

Srbija i Slovenija igraju sutra od 21.00.

Beta

Pogledajte još