FK Crvena zvezda zahteva smenu Karadžića

Crveno-beli su saopštili da su ogorčeni suđenjem na utakmici prvog kola Super lige između Partizana i Novog Pazara i da "zahtevaju" od predsednika FS S i njegovih saradnika da "pod hitno" podnesu ostavku.

Uprava Zvezde je ocenila da je na stadionu u Humskoj došlo do "brutalne pljačke" u kojoj je, kako se navodi, oštećen Novi Pazar.

"Nekadašnji predsednik Partizana, sada sa titulom predsednik FSS, Tomislav Karadžić još večeras mora da podnese ostavku na tu funkciju, jer je ovo možda i poslednji ekser koji je zakucan u kovčeg u kome se nalazi figurativno rečeno - srpski fudbal", piše u saopštenju na sajtu kluba.

Takođe, navodi se da je utakmica u Humskoj bila neregularna već i pre njenog početka, budući da je Novi Pazar u Beograd doputovao sa 11 igrača i bez šefa stručnog štaba, pošto je Disciplinska komisija FSS zabranila registrovanje novih igrača, jer Pazarci imaju neizmirene obaveze preva bivšem fudbaleru Edinu Ademoviću.

Crvena zvezda je najavila istupanje iz lige ako Karadžić ne podnese ostavku na svoju funkciju.

"Mi tražimo da Karadžić, Stepanović i njihova 'svita' podnesu ostavke, i tako započnu proces oporavka srpskog fudbala, koji je na najnižim granama od kada se on i igra na ovim prostorima", piše u saopštenju

Partizan je na svom stadionu pobedio Novi Pazar sa 4:3, zahvaljujući diskutabilnom golu Predraga Luke u 89, kao i diskutabilnom isključenju Ibrahima Arifovića u 53. minutu.

Beta

Pogledajte još