Odakle Realu novac za kupovinu Kake i Ronalda

BEOGRAD, 12. juna 2009. (Beta) - Predsednik fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta izjavio je da bi voleo da zna odakle Realu iz Madrida novac da plati transfere Kake iz Milana i Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda, čija ukupna vrednost iznosi oko 160 miliona evra.

"Svako od nas raspolaže svojim novcem onako kako hoće. Ipak, važno je da se ne krene pogrešnim putem, pogotovo u vreme svetske ekonomske krize. Naš klub je miran, i ranije smo bili u sličnim situacijama, a već smo napravili plan za prelazni rok. Iskreno, želeo bih da znam odakle Realu novac za ovakve stvari", za list Sport iz Barselone.

Prvi čovek kluba iz Katalonije poručio je navijačima da ne brinu, jer će se evropski i španski prvak "pojačati pravim igračima na svim pozicijama koje su potrebne". Real je za Kaku platio 65 miliona evra, dok je Mančester za Ronalda prihvatio ponudu od 94 miliona evra.

Real je za Kaku platio 65 miliona evra, dok je Mančester za Ronalda prihvatio ponudu od 94 miliona evra.

"U pitanju su dva različita modela po kojem rade naši klubovi. Mi u Barseloni naporno radimo i stvaramo igrače, dok je Realov način zasnovan na potrebi za velikom potrošnjom, istovremeno i rizikom, da bi nam bili konkurentni", kazao je Laporta.

"Mi stvaramo igrače koji dobijaju nagradu FIFA za najboljeg fudbalera sveta, dok ih Real kupuje od drugih klubova. Trenutno, Real samo kupuje poznate fudbalere, ali biće im teško da ih sve uklope u jednu ekipu", dodao je Laporta.

Real je prošle sezone ostao bez titule u Španiji i Ligi šampiona, a pored Kake i Ronalda, mediji spekulišu da će u Madrid doći i Frank Riberi iz Bajerna i David Vilja iz Valensije.

Pogledajte još