Izložba slika "Amerika - srpski slikari Americi"

Autor izložbe je Miloš Mandić, vlasnik likovne kolonije “Kolut-Mandić”. Na izložbi će biti izloženo 25 radova poznatih savremenih srpskih slikara. Beograd je jedan od 10 gradova Srbije gde će izložba biti prikazana.

Ova postavka slika nastalih na likovnoj koloniji "Kolut Mandić" trebalo bi da prikaže naše poimanje i viđenje američkog društva, kulture i umetnosti.

Posetioci izložbe moći će da vide radove Danice Basta iz Beograda, Ivane Bjelić iz Novog Sada, Radula Boškovića iz Novog Sada, Srđana Bulata iz Sombora, Miomira Miše Vemića iz Nikšića, Dragana Višekrune iz Novog Sada, Vladimira Vojvodića iz Šapca, Dragana Dejanovića iz Vranja, Perice Donkova iz Niša, Isidore Ivanović iz Beograda, Divne Jelenković iz Beograda, Radovana Jokića iz Novog Sada, Zorana Krulja iz Beograda, Branka Maravića iz Sombora, Lazara Markovića iz Novog Sada, Janoša Mesaroša iz Beograda, Predraga Miloševića iz Beograda, Dušice Pejić iz Beograda, Tatjane Pirović iz Beograda, Dragana Stojkova iz Sombora, Save Stojkova iz Sombora, Tomislava Suheckog iz Vršca, Vidoja Tucovića iz Novog Sada i Zorke Cerović iz Beograda.

Izložba traje do 19. avgusta 2013. godine.

Radno vreme Galerije: utorak - subota od 12:00 do 21:00;

nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi!

Pogledajte još