Mali penis nije problem: Uz pravu tehniku, veličina je nebitna

Debati o izreci „veličina je bitna” čini se nema kraja. Brojna istraživanja koja se bave izgledom muškog „ponosa” svaki put dolaze do novih saznanja. Skupili smo najnovije informacije i došli do sledećih zaključaka.

Žene koje tokom seksualnog odnosa lakše postižu orgazam su one koje stoje iza poznate izreke i koje bi rado da je njihov partner obdaren, odnosno iznad prosečan. S druge strane, magična G-tačka nema nikakve veze s veličinom penisa već s pravim i ciljanim podražajem.

Prosečno je zadovoljavajuće

Kada je reč o veličini penisa, prosečna dužina u erekciji iznosi između 15 i 18 centimetara. Naučnici potvrđuju kako je ta dužina dovoljna da „zahvati” sva mesta koja stimulacijom dovode do orgazma.

Veliko, ali ne preveliko

Dužina od oko 20 do 24 santimentra smatra se nadprosečnom i za ženu može biti vrlo prijatna, ali sve više od toga ženama tokom seksa može izazvati neprijatnost pa čak i bol. Sem fizičkog učinka, postoji i onaj psihički i kod muškarca i kod žene. Psihološki gledano, veći penis pozitivno će delovati na mušku psihu te će mu dati veće samopouzdanje. Isto tako, ovakav penis ostaviće i jači vizuelni, a time i psihički uticaj i na žene

Šta je s obimom?

Naime, kada se govori o veličini penisa ne bi trebalo razmatrati samo dužinu već i debljinu, odnosno obim. Ispitivanje koje je na 50 žena obavio psiholog Rasel Ajsman pokazalo je kako je 45 ispitanica više prijatnosti osetilo s debljim, a samo njih pet s dužim penisom. Razlog važnosti volumena je taj što će deblji penis omogućiti bolju stimulaciju klitorisa, a samim tim i ostvariti brži put do orgazma.

(old_image)

Zakjlučak

Dobra vest za sve muškarce koji su se nakon iznošenja novih podataka zabrinuti za svoj seksualni život je da uz pravu tehniku veličina igra vrlo malu ulogu. Ženu do vrhunca vrlo lako mogu dovesti i klitoralnim orgazmom kojim su stimulisani različiti živci. Osim toga, orgazam se može postići i dodirom, oralnom igrom, vibracijama pa čak i nadražajem erogenih zona po celom telu.

Izvor: DNevno.rs

Pogledajte još