FK Partizan: Pobeđivali smo Zvezdu kad god je bilo potrebno!

"Besmisleno bi bilo opisivati besmislice koje naš rival iznosi u svom tekstu. Oni jednostavno ne mogu da sportski podnesu bilo koji uspeh Partizana, pa im smeta kada nam neko čestita, uruči pehar, pruži ruku... Obzirom da su nam poslednju titulu čestitali i predsednici Reala i Bajerna predlažemo im da uruče zvaničan protest ambasadama Španije i Nemačke. Zamislite kakav je to anti-srpski gest, čestitati titulu Partizanu", piše u saopštenju Partizana.

Iz Partizana je navedeno da je ćutanja u prethodnim sezonama bilo samo kada je brojnih sudijskih grešaka bilo u korist fudbalskog kluba Crvena zvezda.

"Samo u prvoj polovini ove godine spisak je podugačak. Ćutalo se i kada je jedan klub protiv crveno-belih izveo rezervni tim, samo tri dana pošto je protiv Partizana nastupio u najjačem. Ne znamo zašto su drugi ćutali, a mi smo se opredelili da pričamo na terenu. Pričaćemo tamo i dalje, ali moramo večitom rivalu da poručimo da im skrivalica po metodu 'držite lopova' više ne prolazi ni kod najostrašćenijih navijača", navodi se u saopštenju.

"Moramo da pošteno priznamo jednu optužbu. Imali smo prethodnih sezona 'filijalu'. To je bila Zvezda koju smo pobeđivali uvek kada je to bilo potrebno i odlučujuće za konačni ishod prvenstva. Da li su zbog toga prethodna prvenstva neregularna?", dodaje se u saopštenju.

Iz Partizana je navedeno i da su "ciljevi Crvene zvezde jasni, metodi opasni", a da je, kako piše, srećna okolnost što su poznati i prepoznatljivi.

"Srpski fudbal, klubovi, takmičarski organi imali su i imaće snage da ovom jurišu odole", stoji u saopštenju crno-belih.

Beta

Pogledajte još