FK Crvena zvezda: Za nas Tomislav Karadžić više nije predsednik FSS

"Za fudbalski klub Crvena zvezda, Tomislav Karadžić od subote, 10. avgusta 2013. godine više nije predsednik fudbalskog saveza naše zemlje. Ne tražimo nikakve Skupštine, glasanja, rasprave, pozivanje na Statute, već njegovu ostavku, i istovremeno aktivnije učešće državnih organa i pokretanje opsežne istrage o svim neregularnostima u srpskom fudbalu, koje sada već vide svi", piše u saopštenju Crvene zvezde.

Iz Zvezde je navedeno da se od državnih organa traži pokretanje istrage zbog "očiglednog kriminala" koji je zahvatio srpski fudbal, a koji je, kako se navodi, viđen na utakmici prvog kola Super lige u kojoj je Partizan pobedio Novi Pazar sa 4:3.

"Utakmica Partizan - Novi Pazar samo je povod za nešto što je sada tako očigledno, a to je visok stepen kriminala i korupcije u srpskom fudbalu, u kome se vrlo često zna i ko će povesti na poluvremenu, a ko pobediti na kraju, pa čak i broj postignutih golova, i u kome se odomaćila čuvena igra "3 za 3" zbog kojih neki klubovi praktično nisu mogli da ispadnu iz lige", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Zvezda potpuno otvorila svoje poslovanje i da je red da se govori i o onima koji su obesmislili ceo srpski fudbal.

"Za razliku od drugih, potpuno smo otvorili svoje poslovanje. Sada mislimo da je red da se malo govori i o onima koji su ceo srpski fudbal obesmislili do te mere, da su nam stadioni opusteli, da se rezultati znaju unapred, da su nam klubovi nekonkurentni za bilo kakvu ozbiljniju ulogu u Evropi, da smo ubedljivo najveći izvoznik fudbalera u Evropi, što je jedini rezultat u kome biti prvi i nije neka pohvala", dodaje se u saopštenju.

Crveno-beli su naveli da znaju sa kojim je visokim predstavnikom Sportskog društva Partizan Karadžić imao sastanak pre nekoliko dana i od kojih visokih političkih funkcionera očekuje zaštitu, kao i da su spremni da objave kako bi informisali javnost.

Zvezda je navela i da je Karadžićev najveći uspeh u poslednjih godinu dana to što je "završio na proslavi titule Partizana".

Beta

Pogledajte još