fbpx

Španović: Došao je moj dan!

Ona je do velikog uspeha došla zahvaljujući skoku od 6,82 metra, što je novi državni rekord Srbije.

Španovićeva je rekla da je osvajanjem bronze na najbolji mogući način vratila dug Srbiji.

"Došao je i moj dan. Ovo je istorija. Moja zemlja je mnogo uložila u mene i ja sam joj to danas vratila na najbolji mogući način. Verovala sam sve vreme u uspeh. Hvala svima na podršci", izjavila je Španovićeva.

Ivanin trener Goran Obradović rekao je da je od samog starta takmičenja verovao da srpska atletičarka može da napravi veliki rezultat na Svetskom prvenstvu.

"I tokom kvalifikacija i posle prve tri serije i ulaska među osam, verovao sam da Ivana može do medalje jer sam znao da u nogama ima dobar rezultat, a video sam da njene konkurentkinje ne skaču na nivou na kom su bile tokom cele godine", rekao je Obradović Tanjugu.

Obradović je kazao da je Španovićeva napravila fantastičan uspeh u najjačoj mogućoj konkurenciji i da će ostati upisana u istoriju srpske atletike kao prvi osvajač medalje na svetskim prvenstvima.

"Pored ogromnog uspeha, tu je i novi državni rekord. Ivana je pokazala koliko je jaka i ovim rezultatom je samo najavila da i ubuduće na velikim takmičenjima možemo da očekujemo da se popne na pobedničko postolje", zaključio je Obradović.

Zlatnu medalju osvojila je Amerikanka Britni Ris (7,01 m), dok je Blesing Okagbare iz Nigerije došla do srebra (6,99).

Medalja koju je osvojila Španovićeva je prvo odličje za Srbiju na SP u Moskvi.

(Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.