Odgovor Partizana: Priznajemo, Zvezda je naša najbolja filijala

Saopštenje prenosimo u celosti

"Na crveno-beloj polovini Topčiderskog brda ništa novo. Menjaju se predsednici, uprave, treneri, igrači, ali saopštenja ostaju. Ostaje ista i njihova sadržina - Karadžić, filijale, sudije, pretnje, manje ili više skriveni pritisci, itd. Nekad davno u jednom domaćem filmu reče muž ženi: Imaš mali fond reči, ali veliki broj obrtaja. I u crveno-belim redovima obrću stalno jedno te isto da bi dokazali da su svi sem njih krivi za sveopšte unesrećenje srpskog naroda činjenicom da je FK Crvena zvezda poslednji put bila šampion svoje zemlje kada je dobar deo superligaških igrača bio u pionirima, neki i u petlićima.

Novina je, doduše, brzina sačinjavanja i izdavanja pamfleta, na kojoj bi pozavideo i Jusein Bolt, a očigledno je i da su crveno-beli nabavili neku sofisticiranu opremu koja im pomaže da na tuđim terenima i tuđim utakmicama ekspresno utvrđuju da li je lopta pogodila igrača u ruku ili rame, da li je prešla gol liniju ili ne i tome slično. Predlažemo im da to Sokolovo oko patentiraju kod FIFA i UEFA, možda će to biti izvor prihoda za sanaciju srpskog fudbala.

Besmisleno bi bilo opisivati besmislice koje naš rival iznosi u svom tekstu. Oni jednostavno ne mogu da sportski podnesu bilo koji uspeh Partizana, pa im smeta kada nam neko čestita, uruči pehar, pruži ruku... Obzirom da su nam poslednju titulu čestitali, između ostalih, i predsednici Reala i Bajerna predlažemo im da uruče zvaničan protest ambasadama Španije i Nemačke. Zamislite kakav je to anti-srpski gest, čestitati titulu Partizanu!

Kažu crveno-beli da su do sada ćutali. Da li to znači da će ubuduće izdavati saopštenja svakog sata? Bilo je ćutanja prethodnih sezona, ali u kojim slučajevima? Ćutalo se kod brojnih sudijskih grešaka u korist FK Crvena zvezda, samo u prvoj polovini ove godine spisak je podugačak. Ćutalo se i kada je jedan klub protiv crveno-belih izveo rezervni tim, samo tri dana pošto je protiv Partizana nastupio u najjačem. Ne znamo zašto su drugi ćutali, a mi smo se opredelili da pričamo na terenu. Pričaćemo tamo i dalje, ali moramo večitom rivalu da poručimo da im skrivalica po metodu "držite lopova" više ne prolazi ni kod najostrašćenijih navijača.

Moramo da pošteno priznamo jednu optužbu. Imali smo prethodnih sezona filijalu. To je bila FK Crvena zvezda koju smo pobeđivali uvek kada je to bilo potrebno i odlučujuće za konačni ishod prvenstva. Da li su zbog toga prethodna prvenstva neregularna?

Sadržinom teksta proizašlog iz crveno-bele propagandne laboratorije neka se bave drugi, mi želimo da ukažemo na ono najbitnije, a to su ciljevi. Oni su:

- Pre nego što je prvenstvo počelo zaplašiti sve i svakoga ko neće da prihvati da se srpski narod i država spašavaju tako što će FK Crvena zvezda osvojiti titulu;

- Za svaki slučaj u prvom kolu proglasiti prvenstvo neregularnim jer ko zna, možda omraženi rival ponovo bude prvak;

- Jurišati na fudbalske organe i institucije sve dok se tamo ne postave ličnosti koje će biti u funkciji najvećeg srpskog brenda;

- Zapretiti sudijama i svim ostalim zvaničnicima da u svakoj prilici donose odluke koje odgovaraju FK Crvena zvezda;

- Zapretiti ostalim klubovima da i ne pokušavaju da ometu crveno-bele u ostvarivanju ciljeva, a najvećeg rivala neprestano vređati, omalovažati i ometati;

- Učiniti sve da se prvenstvo ne reši kvalitetom igara i igračkog kadra, već drugim kvalitetima.

Ciljevi su jasni, metodi opasni, a srećna okolnost je što su poznati i prepoznatljivi. Srpski fudbal, klubovi, takmičarski organi imali su i imaće snage da ovom jurišu odole".

Izvor: Kurir

Pogledajte još