Sledeće sezone 13 ekipa u takmičenju, prijavio se i Ferari

BEOGRAD, 12. juna 2009. (Beta-AFP) - Svetska automobilistička federacija (FIA) objavila je spisak ekipa koje su se prijavile takmičenje u Formuli jedan sledeće sezone, a među njima se nalazi i Ferari koji je pretio odustajanjem zbog novih pravila takmičenja.

Svih deset timova koji se takmiče ove sezone i sledeće godine nastupaće u svetskom šampionatu, ali je pet ekipa na listi sa "uslovnom prijavom".

Među njima se nalaze Reno, Tojota, Meklaren, BMW Zauber i Bron i oni su dobili rok od sedam dana da podnesu "bezuslovne prijave".

Pored deset postojećih ekipa, takmičenju u Formuli jedan od sledeće sezone priključiće se tri nova tima Kampos Gran Pri, Manor i Ju ES F1 (US F1).

Iako su prethodnih nedelja iz Ferarija najavljivali bojkot sledeće sezone zbog novog budžetskog ograničenja od 40 miliona funti, italijanski tim se prijavio za takmičenje u 2010. godini.

Predstavnici Udruženja ekipa Formule jedan (FOTA) juče su sa predsednikom FIA Maksom Mozlijem održali sastanak koji je trajao 11 sati.

Mozli je na sastanku uspeo da "omekša" stav ekipa, koje su u manjoj ili većoj meri podržale Ferari i sačuvao ugled takmičenja, koje je po mnogim procenama, moglo da se nađe u najvećoj krizi u poslednjih nekoliko decenija.

Pogledajte još