Samit u Bukureštu prilika za Srbiju

BUKUREŠT, 12. juna 2009. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je u petak u Bukureštu da je crnomorska ekonomska saradnja osnov za pozicioniranje Srbije u Evropi na mesto koje joj pripada.

Slavica-Đukić Dejanović učestvuje sa delegacijom na 33. zasedanju Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje koje je u petak počelo u Bukureštu. Predsednica Skupštine Srbije je u izjavi agenciji Beta navela da je crnomorska ekonomska saradnja perspektivna jer postoje zajednički ciljevi, počev od značaja Dunava do ekonomske, geografske i istorijske bliskosti.

Dodala je da je cilj svih učesnika današnjeg skupa da kroz ekonomsku saradnju poboljšaju kvalitet života građana svih država članica Crnomorske ekonomske saradnje. Ona je navela da će se "zajedničkim projektima, stavljanjem u prvi plan pitanja energetike, pokusajima da se vidi koja je uloga parlamenta u prevazilaženj ekonomske krize", doći do zajedničkog cilja a to je ublažavanje posledica ekonomske krize po običnog čoveka. Predsednica Skupštine Srbije kazala je da parlamentarci u tome moraju imati odlučujuću ulogu.

Pogledajte još