Čačani i dalje bez vode!

Vodu sa smanjenim pritiskom imaju građani koji žive na nižim zonama, dok su na većim visinskim zonama i iznad drugog sprata u stambenim zgradama bez vode, rečeno je agenciji Beta u čačanskom javnom preduzeću "Vodovod".

U "Vodovodu" ističu da je obezbeđen dovoljan broj cisterni u gradu sa kojih se građani mogu snabdevati vodom.

Prema rečima nadležnih u tom preduzeću, čačanska Bolnica je trenutno bez vode, zbog kvara na hidroforskom bolničkom postrojenju koji se otklanja, a do tada za Bolnicu je obezbeđena cisterna sa 12 kubika vode.

Vojna kompanija Sloboda, koja je najveći potrošač vode u Čačku, danas je obustavila proizvodnju, kako bi građani imali veću količinu vode.

Zavod za zaštitu javnog zdravlja u Čačku zabranio je upotrebu vode za piće do daljeg.

Do neštašice vode došlo je zbog kvara na centralnom magistralnom vodovodu vodosistema "Rzav", koji se dogodio juče oko 12.30 u mestu Prijanovići, kod Lučana.

Javno preduzeće "Rzav" iz Arilja, koje snabdeva vodom pet gradova, zbog kvara je obustavilo isporuku vode Čačku, Lučanima i Gornjem Milanovcu.

Prema podacima iz tog preduzeća, Čačak i Gornji Milanovac se sada snabdevaju vodom iz sopstevnog vodosistema, dok su Lučani i mesto Guča ostali bez vode i snabdevaju se iz cisterni.

Prema rečima rukovodstva čačanskog "Vodovoda", Čačku je potrebno 400-450 litra vode u sekundi za normalno funkcionisanje, a "Vodovod" iz sopstvenih sistema obezbeđuje 150 litara vode u sekundi.

Arilje i Požega, koji se takođe snabdevaju vodom iz sistema "Rzav", imaju uredno snadbevanje vodom.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još