Florida: Vilu "guta" zemlja

Načelnik vatrogasne službe okruga Lejk kaunti, Toni Kueljar, izjavio je da je oko 30 odsto trospratne vile propalo u zemlju oko tri sata ujutro po lokalnom vremenu, ali su stanari evakuisani i nije bilo povređenih, prenela je agencija AP.

Vatrogasci su sinoć pozvani na intervenciju u letovalište Samer Bej Rizort, oko 16 kilometara zapadno od Diznilenda na Floridi, pošto se u kući čulo pucketanje, a prozori su počeli da se lome sami od sebe.

Kueljar je naveo da je rupa u zemlji, koja se nalazi direktno ispod vile, prečnika između 12 i 15 metara, i dodao da vlasti pretpostavljaju da se ona produbljava, ali ne znaju i da li se istovremeno proširuje.

Podsećamo, rupa koja se početkom marta otvorila ispod jedne kuće u okrugu Hilsborou na Floridi progutala je celu kuću i jednog od ukućana.

Stručnjaci kažu da je zemljište u tom delu Floride slično švajcarskom siru, sa površinom koja lako može da utone. Stvaranje rupa u zemlji je česta pojava na Floridi, pa zakon u toj američkoj državi zahteva da kuće budu osigurane i za slučaj takvog događaja.

Iako su neki automobili, kuće i druge zgrade i ranije propadale u iznenadno otvorene ponore, veoma je retko da neko strada u tim nesrećama.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još