RAT VEČITIH: Zvezda reagovala na saopštenje Partizana

"Naše je legitimno pravo da ukažemo na neregularnost koja je ozbiljno dovela u pitanje svrhu igranja ovog prvenstva. Kao što je i vaše da stanete u odbranu (predsednika Fudbalskog saveza Srbije) Tomislava Karadžića, čiju smenu traži cela fudbalska Srbija", navodi se u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu.

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan su tokom jučerašnjeg dana objavljivali saopštenja povodom utakmice prvog kola Super lige Srbije, u kojoj je Partizan pobedio Novi Pazar sa 4:3, a crveno-beli je smatraju neregularnom.

"Svrha našeg oglašavanja bila je da se spreče neregularnosti u srpskom fudbalu i počne njegovo ozdravljenje. Od Vas smo u najmanju ruku kao 'predvodnika' najkvalitetnijeg što srpski fudbal ima da ponudi, kao što Vi tvrdite, očekivali da nam se pridružite u inicijativi, koja bi svakako imala odjeka u Srbiji i pokrenula stvari sa mrtve tačke, jer su se za nju založila dva najveća kluba u ovoj zemlji", navodi se.

"... Ako ste nekim čudom sve shvatili i ne činite ništa, onda je to mnogo opasnija situacija, jer niste na bilo koji način osudili dešavanja na vašem travnjaku, koja su već osudili svi - osim vas. Očekivali smo da se oglasi predsednik kluba Dragan Đurić i na bilo koji način ukaže na dešavanja na utakmici sa Novim Pazarom i javno se pridruži inicijativi našeg kluba da državni organi započnu opsežnu istragu o kriminalu i korupciji u našem fudbalu", dodaje se.

Iz vicešampiona Srbije poručuju da žele da zaplaše sve na početku prvenstva, ali ne one koji bi sportski da pobede Zvezdu na terenu, "već one koji bi mutnim radnjama da dođu do cilja".

"Zato od Vas tražimo samo konkretan odgovor. Da li podržavate naš predlog o otvaranju istrage i iskorenjivanju kriminala iz srpskog fudbala? ", navodi se u saopštenju.

Beta

Pogledajte još