Zašto neki ljudi više vole seks u mraku?

Verovali ili ne, čak 18 odsto dama i 26 odsto muškaraca žude da imaju seksualne odnose u potpuno zamračenoj prostoriji. U pitanju su podaci dobijeni na osnovu upitnika koji su popunjavali kupci donjeg veša u prodavnicama u vlasništvu legendarnog tenisera Bjorna Borga.

Kada su upitani zašto im smeta da vode ljubav u osvetljenoj prostori, većina ispitanika priznalo je da imaju ozbiljnih problema sa samopouzdanjem. Oni imaju utisak da zbog svojih telesnih mana nisu dovoljno privlačni partneru, pa ih je zato sramota da se skinu po dnevnom svetlu, a nisu retki oni koji su stidljivi čak i kad je u pitanju blaga svetlost lampe ili odsjaj romantičnih sveća.

Iako bi se reklo da pripadnice nežnijeg pola po pravilu imaju manje sigurnosti u to kako izgledaju, ispada da su muškarci ti koji su više opterećeni muskulaturom i telesnim nesavšenostima. Što se država tiče, najstidljiviji su Amerikanci, a za njima slede Amerikanci i Britanci. Španci imaju najmanje problema ovog tipa i većina preferira da jasno vidi šta se sve dešava u spavaćoj sobi, nego da se skriva u mraku.

Telegraf, B92

Pogledajte još