Dijeta: Jedite francuski, ostanite vitki

Korak 1: Faza napada
Vreme trajanja: Pet dana

Jedite čiste proteine pet dana zaredom. Uključite u ishranu nemasno meso, piletinu, morske plodove, jaja, ribu i nemasne mlečne proizvode. Obavezno unesite najmanje litar i po vode na dan. Obavezna je i brza šetnja u trajanju od 20 minuta svakog dana, dozvoljeni su veštački zaslađivači, sirće, začini, beli luk, crni luk, žvake bez šećera, preporučuje se 1,5 čajna kašičica ovsenih mekinja da bi se dobio osećaj sitosti.

Korak 2: Faza promene
Vreme trajanja: Tri dana za svakih 0,5 kg koje želite da izgubite

Zamenite „čisto proteinske“ dane danima u kojima ćete kombinovati proteine i povrće. Uključite u dijetu paradajz, krastavac, šparglu, tikvice i šargarepe, ali izbegavajte krompir, kukuruz šećerac i avokado. Preporučuje se povećanje fizičke aktivnosti na 30 minuta dnevno brzog hoda i unos dve kafene kašičice ovsenih mekinja.

Korak 3: Faza konsolidacije
Vreme trajanja: Pet dana za svakih 0,5 kg koje ste izgubili

U ovoj fazi plan ishrane postaje mnogo raznovrsniji. Bilo kojim danima možete jesti „čisto proteinsku“ hranu, kao i povrće iz faze promene. Možete da uvedete dve kriške integralnog hleba, jednu porciju voća i 40 grama sira svakog dana. Jedite dve porcije hrane koja sadrži skrob - kao što su pasta, sočivo, krompir ili pirinač - dva puta nedeljno. Počastite se sa dva „slavljenička obroka“ nedeljno, kada možete da pojedete porciju razumne veličine, bilo koje hrane po sopstvenom izboru, uz čašu vina. Jednom nedeljno i dalje morate da jedete samo proteine tokom celog dana.

Korak 4: Faza stabilizacije
Vreme trajanja: Do kraja života

Vratite se na hranu po ličnom izboru šest dana nedeljno, ali koristite fazu konsolidacije kao „sigurnosnu platformu“, kako biste se podsetili na zdravu hranu koja treba da čini osnovu vaše ishrane. Još morate tokom jednog dana nedeljno da jedete samo čiste proteine. Uvek idite stepenicama umesto liftom, kada vam to situacija dozvoljava, i hodajte dvadeset minuta svakog dana. Takođe, jedite tri kašike ovsenih mekinja svakog dana.


Cosmopolitan

Pogledajte još