Stojadinović: Bolje sad izgubiti nego pred kraj prvenstva

"Nije moglo lošije, šta da radimo... To je, što je. Možda je i bolje da se desilo sada nego pred kraj prvenstva. Imamo vremena da reagujemo u vezi s potrebnim pojačanjima", rekao je Stojadinović u razgovoru s novinarima na stadionu Zvezde.

Crveno-beli su u prvom kolu Super lige izgubili od Javora u Ivanjici sa 4:2, a u meču su gubili i 2:0. Sportski direktor Zvezde ocenio je, međutim, da ekipa nije bila toliko loša u početku.

"Nije to bilo toliko loše u Ivanjici. Zvezda je bila mnogo bolja do prečke Filipa Mladenovića, posle toga smo bili druga, da ne kažem rasturena ekipa. Kada je loše, svi su odgovorni, kada je dobro, niko neće da se kiti uspehom", rekao je Stojadinović novinarima.

Zvezda je pre prvenstvenog poraza eliminisana iz evropskih takmičenja, pošto je u dvomeču bila lošija od ukrajinskog Černomoreca. Stojadinović je kao razlog za lošu fizičku formu igrača Zvezde naveo to što su se pojačanja kasno priključila ekipi.

"Neću da pravdam trenera i stručni štab, ali mislim da je loša kondicija cena kasnog priključenja igrača. Trener je došao kasno, a posle njega i većina igrača koji su standardni prvotimci. Dovoljno je da od 11 imaš petoricu koji su došli kasnije. Mislim da je to razlog. Ako nije, onda ne valja", rekao je on.

Na konkretno pitanje da li trener Slaviša Stojanović ima poverenje čelnika kluba, Stojadinović je odgovorio: "Maksimalno".

On je naveo i da je zadovoljan dosadašnjim pojačanjima u letnjem prelaznom roku, ali da su klubu potrebna još trojica igrača na pozicijama štopera, veznog igrača i napadača.

"Pričali smo, nije nam lako, nismo spavali celu noć. Moramo da preduzmemo korake, svesni smo da su nam potrebna pojačanja. Nije tajna, potreban nam je ozbiljan vezni, štoper i napadač. Svi koji su došli, ozbiljni su igrači, ali Zvezda je druga dimenzija i potreban nam je neko ko može da povuče",
rekao je sportski director crveno-belih.

On je kazao da je napadač Javora Ifeani Onjilo jedna od opcija za dovođenje i da to ne znači da će Abiola Dauda napustiti klub.

"Za nas su ozbiljne pare i 200.000 evra i sve što smo doveli došlo je džabe. Uz dobre ugovore, ali bez obeštećenja. To je problem, nismo mi pametniji od Barselone ili Čelsija, ne verujem da je neko od njih doveo igrača besplatno i da je on napravio čudo", kazao je Stojadinović.

On je rekao da pojačanje mora da se plati i da Zvezda "ima sposobne ljude u upravi koji će valjda naći novac".

"Išli smo logikom da nađemo adekvatno rešenje bez novca. Zaključili smo da ono jeftino na kraju ispadne najskuplje. Za kvalitet moraju da se potroše pare, tu nema mnogo mudrosti. Protiv Javora smo platili cenu, ne iz neznanja, već iz dobre namere da se ne ponašamo rasipnički", rekao je sportski direktor Zvezde.

Stojadinovć je dovođenje fudbalera uporedio s kupovinom automobila.

"Kao kad ideš da kupiš automobil, ne može da bude isto kada kupiš fiću' ili 'mercedes'. Zato 'mercedes' košta 100.000 evra, a 'fića'... pričamo o Fijatu. Mislili smo da ćemo naći slično za 150.000 i za nula obeštećenja, ne može da se ne lažemo, radili bi svi da je tako", rekao je Stojadinović.

Sportski direktor Zvezde je, na pitanje da komentariše suđenje na utakmici između Partizana i Novog Pazara, rekao da je "komentar suvišan" i složio se sa zvaničnim stavom kluba koji je javnosti prosleđen preko saopštenja.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.