fbpx

Šta sve ne znate, a treblo bi da znate o klitorisu

Budite iskreni i priznajte koliko zaista znate o klitorisu?
Nova saznanja o veličini i moći klitorisa, dodatna su garancija da vas od još većeg užitka deli jedan dodir. Ako neko od vas zatraži da opišete položaj vašeg klitorisa, šta biste rekli? Možda, to je kružić iznad moje vagine, to je unutarašnja struktura sa mnogobrojnim delovima koji obuhvataju vaginu iznutra. Šta?
Ovakav opis je zapravo vrlo čest slučaj, a razlog je što još uvek malo znamo o ovom organu.
Srećom, u posljednjih nekoliko godina stručnjaci su tom anatomskom području posvetili dodatnu pažnju, koju i zaslužuje. Otkrili su da je ono što smatramo klitorisom zapravo samo vrh ledenog brega i da je naša sposobnost doživljavanja užitka puno veća nego smo očekivali.
Glavić klitorisa ima šest do osam hiljada nervnih završetaka. To je otprilike isto koliko i muškarci imaju u glaviću svog penisa, ali glavić klitorisa je puno manji pa su nervni završeci zbijeniji a to je razlog zašto je osetljiviji nego glavić kod muškaraca.
Godinama se nije smatrao funkcionalnim organom poput penisa pa ga naučnici nisu ni proučavali. Tek u 90-tim godinama prošlog veka naučnici su shvatili šta se stvarno događa i da je najveći deo klitorisa zapravo unutrašnja struktura.
Glavić je spojen na telo klitorisa (stručnjaci to zovu corpora cavernosa), koje se nalazi na obe bočne strane vaginalnog kanala. Kad ste uzbuđeni klitoris se ispunjava krvlju i vodi vas do orgazma.
Dakle, kako vi možete koristiti ove informacije kako biste unapredili vaš seksualni život?
Za početak, razumevanje kako funkcioniše klitoris je ključ kako biste iskoristili njegov potencijal u potpunosti. doživećete jače orgazme ako se vaše erektilno tkivo klitorisa u potpunosti ispuni krvlju, zato sebi dajte vremena za zagrevanje. Samo zato što još uvek nema dokaza da možete da stimulišete i unutrašnji deo klitorisa spoljnim pritiskom, ne znači da to nije moguće.
Tako da recite svom partneru da vas masira celim dlanom, a ne samo sa naglaskom na glavić. Ova nova saznanja definitvno ruše sve granice i vaš užitak postaće nenadmašan.

Izvor: 24sata, Index.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.