Tomas Johanson završio igračku karijeru

STOKHOLM, 12. juna 2009. (Beta-AP) - Bivši osvajač Otvorenog prvenstva Australije u Tenisu, Šveđanin Tomas Johanson završio je 15-godišnju profesionalnu igračku karijeru.

Johanson, koji ima 34 godine, u karijeri je osvojio devet titula u singu, a najbolji plasman na ATP listi zabeležio je 2002, kada je bio sedmi.

"Posle mnogo razmišljanja, odlučio sam da siđem iz voza i završim profesionalnu karijeru. Ovog proleća sam imao još jednu operaciju stopala, a pre mesec dana rodilo mi se i drugo dete", kazao je Johanson.

Šveđanin je na ATP turnirima debitova 1993. godine u italijanskom gradu Bolcanu. Pored titule u Melburnu iz 2002. godine, Johanson je kao jedan od najlepših trenutaka u karijeri naveo polufinale Vimbldona pre četiri godine.

On je 1998. godine sa reprezentacijom Švedske osvojio titulu u Dejvis kupu, a prošle godine na Olimpijskim igrama u Pekingu došao je do srebrne medalje u dublu, kada mu je partner bio Simon Aspelin.

Poslednji meč u karijeri Johanson je odigrao u martu ove godine, kada je poražen u kvalifikacijama za turnir masters serije u Majamiju.

Pogledajte još