SINSINATI: Tipsarević posle preokreta savladao Kverija

Tipsarević je konačno prekinuo seriju loših igara ove sezone i zasluženo treći put savladao Kverija u njihovom šestom međusobnom okršaju. Nakon što je pao na 20. mesto ATP liste Tipsarević je smogao snage da zaigra kako ume i preokretom sruši otpor Amerikanca posle velike i uglavnom izjednačene borbe.

Meč je prelomljen u petom gemu trećeg seta, kada je Srbin brejkom poveo sa 3:2 i potom sigurnom igrom sačuvao vođstvo za veoma značajnu pobedu nakon blizu dva sata igre.

Večerašnji uspeh bez sumnje predstavlja veliko ohrabrenje za Tipsarevića, prvenstveno zbog samopouzdanja pred učešće na US Openu. Srpski teniser to je i pokazao po završetku duela, u kojem je igrao na nivou prošlogodišnjih partija, kada je bio
siguran među Top 10.

U nastavku turnira Tipsarević čeka boljeg iz meča u kojem se sutra sastaju finalista Rodžers kupa u Montrealu, Kanađanin Miloš Raonić, i malo poznati Amerikanac Džek Sok.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković slobodan je u prvom kolu mastersa u Sinsinatiju, a u startnom meču igraće protiv Argentinca Huana Monaka, koji je pobedio Austrijanca Jirgena Melcera sa 6:3, 6:2.

Turnir u američkom gradu igra se za ukupan nagradni fond od tri miliona dolara.

(Tanjug)

Pogledajte još