Španovićeva: Da ovo bude početak nečeg lepog!

"Počinjem da verujem da sam ostvarila istorijski uspeh i želim da ovo bude početak nečeg lepog i da uživam u ovome. Koliko god da je Srbija pružila meni, ovo je pravi i idealni način da to vratim", rekla je Španovićeva po dolasku u Beograd.

Španovićevu je na beogradskom aerodromu Nikola Tesla dočekalo stotinak ljudi, među kojima su bili brojni prijatelji, članovi porodice, sportski čelnici, novinari, fotoreporteri, snimatelji i drugi.

"Uspela sam da osvojim tu medalju koju sam silno želela", istakla je ona.

Španovićeva je sa skočenih 6,82 metara oborila državni rekord i završila treća iza pobednice Amerikanke Brinti Ris i drugoplasirane Nigerijke Blesing Okagbare.

"Ovim uspehom sam dobila poziv za Dijamantsku ligu, mitinge u Berlinu i Cirihu. Time završavam sezonu i krećem pripreme za Svetsko prvenstvo u dvorani", kazala je Španovićeva.

Njen trener Goran Obradović rekao je da je "ovaj san sanjao 18 godina" i da se nadao da će on ranije da se ostvari.

"Sve je išlo na našu ruku, u kvalifikacijama je pokazala da je sposobna za velike skokove, ali i pri zagrevanju u finalu. Na meni je bilo da joj prenesem pozitivnu energiju. Ona je ugrabila šansu I stigla do uspeha koji će tek biti shvaćen", rekao je Obradović.

On je dodao da se nada da će uspeh Španovićeve pomoci da srpska atletika postiže još bolje rezultate.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je da je Španovićeva napravila nešto što nikome do sada u Srbiji nije pošlo za rukom.

"Kraljica se vratila u Srbiju sa istorijskim uspehom. Čestitam joj na tome, presrećni smo, napravila je nešto što nikome nije do sada pošlo za rukom da napravi. Ivana i njen trener će biti upisani zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta", rekao je Jevrosimović.

Beta

Pogledajte još