Vujošević: Ne želim moćnog Vučića za neprijatelja!

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević , koji je svojevremeno izjavom ”Jedan narod, jedan vođa, jedan klub” izazvao različite reakcije, istakao je da prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića ne želi za neprijatelja.

"Beše u tom momentu kako beše. Nije mi zadovoljstvo da sebi proizvodim neprijatelje, pogotovo ne tako moćne. Bio sam pribijen uza zid, bio sam dirnut i pogođen. Igrači su od deset stipendija dobili pet, ja sam samo jednu platu primio. Našim igračima nuđeno je da pređu u druge klubove pa i u Crvenu zvezdu. To je bila moja reakcija" rekao je Vujošević u intervjuu za Radio Beograd.

"Na terenu imamo konkretne protivnike koji su u mnogo boljoj situaciji. Dovode nove igrače dok smo mi prinuđeni da pravimo niskobudžetni sastav. Na terenu postajemo glineni golubovi. Svetlo na kraju tunela, u koji je Partizan upao zbog teške finansijske situacije, polako se nazire. Česti apeli državi da pomogne ”crno – belima” i sastanci sa Vučićem i premijerom Dačićem izgleda da su urodili plodom".

"Imamo obećanje da će nam pomoći. Verujem u to, posebno Vučiću, iako smatrama da je neke stvari morao ranije da prepozna. Da više pomogne KK Partizan" rekao je trener ”crno – belih” i dodao:

"Država dajući pare ima pravo da očekuje rezultat i kontroliše novac, a što se tiče struke ne bi trebalo da se meša. Ne bi valjalo da političari utiču na ishod takmičenja. Za zemlju je dobro da u sportu bude prvi onaj ko je najbolji" smatra Vujošević.

Pogledajte još