Ružić: Dačić i Vučić ne menjaju pozicije

Povodom stavova funkcionera iz redova SNS da bi, u okviru rekonstrukcije vlade, prvi potpredsednik trebalo da zauzme premijersku poziciju, Ružić je u intervjuu novosadskom Dnevniku istakao da Vučić i Dačić "dele zajedničku sudbinu i nose ogromnu odgovornost za sve strateške odluke u državi i to rade odlično na pozicijama na kojima su trenutno".

Na pitanje da li takvi stavovi naprednjaka znače pritisak na SPS da ustupi čelnu funkciju u vladi, Ružić je rekao da zvaničnih razgovora na tu temu nije bilo i dodao da ne smatra da je "izložen legitimni stav visokih funkcionera SNS-a bilo kakav pritisak, već želja i procena na koju imaju pravo".

U vezi sa mogućnošću da se Dačić odrekne jedne od dveju funkcija u vladi, Ružić je naglasio da je lider socijalista "najbolje ocenjeni ministar u prethodnom periodu i smatram da je maestralnim radom na mestu premijera dokazao ispravnost našeg stava da ispunjava pun kapacitet svojih obaveza".

Predsednik Izvršnog odbora SPS-a rekao da bi do kraja ovog meseca trebalo da bude definisana struktura republičke vlade i spram toga utvrđena personalna rešenja.

Izvor: Tanjug, B92

Pogledajte još