Vidić: Povreda je prošlost!

Nemanja Vidić je u decembru 2011. povredio ukrštene ligamente kolena na meču Lige šampiona protiv Bazela, prošle sezone je u septembru imao problema sa istim kolenom, pa je zbog operacije meniskusa bio van terena do 15. decembra.

Iskusni defanzivac je zbog problema sa išijasom propustio turneju Junajteda po Aziji i Australiji.

"Imao sam nekoliko povreda, posebno kolena. Išijas nije predstavljao veliki problem i bilo je bolje da ostanem i trenerim sa rezervama. Odigrao sam dve utakmice svih 90 minuta i mislim da sam spreman", rekao je Vidić za engleske medije.

Na pitanje novinara da li će biti u stanju da igra dve utakmice nedeljno, Vidić je rekao:

"Ne volim da dajem obećanja, ali verujem da sam spreman. Osećam se dobro i prošlo je godinu i po dana od moje prve i mnogo ozbiljnije operacije", rekao je Vidić.

Bivši reprezentativac Srbije uveren je da njegov tim može da odbrani titulu u Engleskoj i osvoji pehar Lige šampiona.

"Nikada se nismo borili za mesto u novinama, mi volimo da se takmičimo na terenu, tako će biti i sada. Poštujemo tuđa mišljenja, ali znamo kakve fudbalere posedujemo i šta se od nas očekuje. Ne zanima nas šta drugi pričaju, fokusirani smo na osvajanje titule", zaključio je Vidić.

Vidić je u Junajted došao 2006. godine iz moskovskog Spartaka i do sada je za "crvene đavole" odigrao 265 utakmica i postigao 18 golova.

(Tanjug)

Pogledajte još