Sud ukinuo rešenje o produženju pritvora Đuraškoviću

Đuraškovićev branilac Zoran Ateljević rekao je Tanjugu da je apelacioni sud uvažio njegovu žalbu na rešenje o produženju pritvora za još 30 dana i naložio mu da ponovo odluči.

Inače, pripremno ročište u procesu protiv Miroslava i Marka Miškovića, Mila Đuraškovića i još osmoro optuženih za malverzacije u putarskim preduzećima, trebalo bi da se održi sutra pred Specijalnim sudom, dodao je Ateljević.

On je napomenuo da će ročište biti održano, shodno zakonu, bez prisustva javnosti.

Đurašković je u pritvoru od 12 decembra prošle godine
, dok se svi ostali optuženi u ovom predmetu brane sa slobode, i ostaće u pritvoru do sledeće odluke Specijalnog suda.

Na pripremnom ročištu, koje se najčešće održava bez prisustva javnosti, sud utvrđuje koje su činjenice sporne i koje će se utvrđivati u toku dokaznog postupka.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenje).

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković pušten je 23. jula
iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora koja se nalazi u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj.

Mišković je u pritvoru Okružnog zatvora proveo 224 dana, od hapšenja 12. decembra prošle godine.

Pritvor mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protiv vrednosti koje je uplatila njegova kompanija pa je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Miškoviću je, međutim, privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila
, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.