Advokatski bračni par se razvodio 17 godina

Tokom 17 godina njihove brakorazvodne parnice jedan sudija je izjavio da su oba supružnika profesori prava i ako je suditi po njihovim delima pred sudom oni svojim studentima savetuju da ignorišu pravila suda i da mu se zapravo podsmevaju.

„Zaista sam šokiran zato što kada sam ja pohađao prava moji profesori su bili sjajni. Oni mi nikada ne bi rekli da je ono što vi radite skoro 20 godina prihvatljivo ponašanje na sudu“, izjavio je sudija Lesli Giz.

Kristo Lasiter je profesor prava na Univerzitetu Sinsinati, dok je Šarlin Lasiter profesor prava na Univerzitetu Severni Kentaki.

Njihova brakorazvodna parnica sadrži više od 1.400 dokumenata – skoro 1.000 više nego što je slučaj u većini brakorazvodnih parnica.

Tipičan prekid braka bez dece može biti završen za šest do devet meseci, dok brakovi sa decom mogu biti okončani nakon godinu dana parničenja.

Međutim, ovo nije slučaj za Krista i Šarlin. Tokom trajanja parnice brojne sudije izjavile su da, iako su oba supružnika profesori prava – ta prava su sami redovno narušavali.

Ovaj slučaj je stekao ozbiljnu reputaciju kod drugih advokata koji mogu da prepoznaju o kom se paru radi samo na osnovu činjenica slučaja.

Iako je sam razvod zaključen nakon 5 godina, bivši supružnici su bili uključeni u barem 28 drugih slučajeva jedno protiv drugog, a dva slučaja su čak došla pred Vrhovni sud u Ohaju, ali su sudije odbile da ih saslušaju.

Izvor: Cincinnati.com, B92

Pogledajte još