Đoković u polufinalu turnira u Haleu

BEOGRAD, 12. juna 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Haleu pošto je pobedio 28. igrača sveta Austrijanca Jirgena Melcera sa 2:0 po setovima (6:1, 6:4).

U meču koji je trajao sat i sedam minuta Đoković je osvojio 67 poena, dok je Melcer osvojio 44.

Đoković je igrao veoma dobro u prvom setu, protivniku je u tom delu meča dozvolio da osvoji samo jedan gem, a napravio je dva brejka - u četvrtom i šestom gemu.

Četvrti teniser sveta je dobro počeo drugi set, napravio je brejk u trećem setu i posle gema osvojenog na svoj servis poveo sa 3:1. Međutim, Austrijanac je uzvratio, osvojio tri uzastopna gema, uz brejk u šestom gemu i poveo sa 4:3.

Đoković je nakon toga zaigrao bolje, u devetom gemu je oduzeo servis protivniku i preokrenuo rezultat na konačnih 6:4 u drugom setu.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Belgijanca Olivijea Rohusa, 136. tenisera na ATP listi, koji je ranije danas savladao Nemca Bendžamina Bekera sa 2:1 po setovima (6:7, 6:3, 6:3).

Đoković i Rohus su do sada odigrali dva međusobna meča 2005. godine, a Belgijanac je oba puta trijumfovao - na turniru u Lionu 7:6, 7:5 i u Beogradu u meču Evro-afričke zone Dejvis Kupa 1:6, 7:5, 6:7, 6:1, 6:3.

Nagradni fond turnira u nemačkom Haleu je 750.000 evra.

Četvrti teniser sveta rekao je da je zadovoljan pobedom, ali da ne želi da se opterećuje pričama da je glavni favorit za osvajanje turnira.

"Mislim da sam dobro kontorlisao meč, bolje sam se kretao. Možda sam 'na papiru' favorit za osvajanje turnira, ali i ostali teniseri igraju dobro i ne želim da mi to bude dodatni pritisak", rekao je Đoković posle meča.

"Posle ove pobede osećam olakšanje, pošto nisam bio ubedljiv u prva dva kola na turniru", dodao je on.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Rohusa, koji vodi u međusobnim duelima sa 2:0.

"Biće to interesantan meč. On odlično igra na travi, dobro se kreće na toj podlozi. U kvalifikacijama je odigrao dva meča i imao je vremena da se pripremi za travu", smatra Đoković.

Pogledajte još