Odbojkašice Srbije izgubile od Španije

BEOGRAD, 12. juna 2009. (Beta) - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Mursiji od Španije sa 1:3 (25:23, 18:25, 23:25, 18:25) u prvoj utakmici četvrtog vikenda Evropske lige.

Reprezentacija Srbije je prva u Grupi A sa 12 bodova i ima skor od pet pobeda i dva poraza, dok je Španija druga sa četiri pobede i tri poraza.

Prošlog vikenda selekcija Srbije je pobedila Španiju u Nišu, oba puta bilo je po 3:0.

Naredni, drugi meč igra se sutra od 20.30 i Srbija bi pobedom obezbedila plasman na završni turnir (fajnal for), od 11. do 12. jula u turskom gradu Kajzeriju.

Trener reprezentacije Srbije Branko Kovačević rekao je da su njegove igračice odigrale slabiji meč u odnosu na utakmice u Nišu prošlog vikenda.

"Odigrali smo nešto slabije u odnosu na prethodne utakmice, pre svega u elementima servisa, bloka i realizacije napada. Lošim servisom omogućili smo protivniku bolji prijem, što im je omogućilo da igraju bolje u napadu", rekao je Kovačević posle meča.

"Španjolke su imale više blokova - 14, a mi devet, bolju realizaciju prvog napada 46 procenata a mi 88 i to je doprinelo razlici u poenima", dodao je on.

Pogledajte još