Gospodin Prosečni

Džalil, 26-godišnji učitelj francuskog jezika u vrtiću, istog dana kada pobeđuje u finalu TV igre “Gospodin Prosečni”, upoznaje Kler, ženu svog života, prelepu, blistavu i tajanstvenu. Kako bi moglo da mu padne na pamet da je Kler, u stvari, mlada glumica koja bi sve uradila za novac, i koju je unajmila marketinška kompanija da se pretvara da živi s njim samo zbog lične koristi?
Nije ni svestan toga, ali Džalil ima neverovatan dar, koji niko ne može da objasni: na svako pitanje on daje isti odgovor koji bi dao veći deo francuske populacije. On je, dakle, savršeni predstavnik cele nacije. Bez njegovog znanja, Džalila konstantno posmatraju i testiraju elementi ogromnog mehanizma čiji je centralni član upravo Kler.
Ispostavlja se da je njen zadatak mnogo teži nego što je mislila. Živeći u laži, postaje zbunjena kada su u pitanju njena ubeđenja i osećanja. Ona više ne zna ko je, ni koga voli.
Džalil je na mukama: shvata da je zatočenik sistema. Da bi pobegao, on smišlja veliku akciju, koja će izazvati haos u čitavoj zemlji …

Pogledajte još