Ana Ivanović eliminisana na startu Sinsinatija

Ivanovićeva je priredila novo razočaranje navijačima pošto je ispustila dobijen meč. Igrala je odlično do pred kraj drugog seta, kada se činilo da će s lakoćom izaći na kraj sa 28. teniserkom sveta.

Brejkom je povela sa 5:2 i kada se očekivalo da rutinski okonča dalju borbu posle samo sat igre izgubila je poen na svoj servis, a potom prepustila inicijativu protivnici.

Korne je iskoristila sada već uobičajen pad koncentracije i nedostatak samopouzdanja srpske teniserke, preokrenula rezultat i nakon dramatičnog taj-brejka izjednačila na 1:1. U nastavku borbe Ivanovićeva se trudila da zaustavi kola koja su krenula nizbrdo. Povela je sa 2:0, ali je od tada nesigurnom igrom i brojnim greškama jednostavno "pomogla" Francuskinji da trasira put do uspeha.

Sve je ličilo na prošlonedeljni meč u Torontu, gde je Srpkinja protiv Kineskinje Na Li ispustila pobedu koju je imala "u džepu". Tako je na kraju i bilo, Korne se razmahala iskoristivši oscilacije u igri gotovo letargične protivnice i zasluženo slavila posle dva i po sata borbe.

Francuskinja se u drugom kolu sastaje sa Slovakinjom Magdalenom Ribarikovom, koja je pobedila Nemicu Juliju Gerges takođe sa 2:1 - 6:2, 4:6, 6:4.

Turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,36 miliona dolara.

(Tanjug)

Pogledajte još