Infostan: 450.000 domaćinstava izmirilo svoje obaveze u julu

Popusti za ugrožene

"Najnoviji podaci pokazuju da sve veći broj korisnika komunalnih usluga pristupa redovnom plaćanju računa. Od ukupnog broja korisnika, više od dve trećine njih, tačnije 450.000 domaćinstava, u julu je prvi put uredno izmirilo svoje obaveze i ostvarilo pravo na popust pri plaćanju,"
piše u saopštenju.

Osim popusta, blizu 60.000 socijalno najugroženijih domaćinstava iskoristilo je subvenciju 10-50 odsto pri plaćanju potrošenih komunalnih usluga, koje im obezbeđuje Grad Beograd.

"Redovno plaćanje potrošenih komunalija je najefikasnije i najjeftinije, i to kako za korisnike koji ostvaruju znatna uštedu u kućnom budžetu na godišnjem nivou tako i za komunalne kuće koje isporučuju kvalitetnije usluge svim domaćinstvima u Beogradu,"
piše u saopštenju iz JKP „Infostan“.

Reprogram duga

Osim popusta i subvencija koji se redovnim platišama unapred obračunavaju na računima, „Infostan“ ažurnim korisnicima u znak zahvalnosti za redovno plaćanje potrošenih obaveza priprema brojne pogodnosti i popuste u pozorištima, bioskopima, sportskim centrima i drugim organizacijama i ustanovama. Sve informacije o pogodnostima nalaze se na internet stranici preduzeća www.infostan.rs u delu „Kutak za redovne platiše“.

"Podsećamo da korisnici koji imaju neizmirene obaveze iz prethodnih 10 godina mogu da potpišu ugovor o reprogramu duga i otplati na 24 mesečne rate, uz grejs period od dve godine. Osim toga, neplaćeni računi mogu da se izmire i beskamatn."


Izvor: Kurir

Pogledajte još