Nestašne godine (VIDEO)

Serija prikazuje život učenika izmišljene gimnazije Hartli u Sidneju. Nestašne godine (u originalu: Heartbreak High) je australijska televizijska serija snimljena kao nastavak filma iz 1993. The Heartbreak Kid. Serija je u početku obuhvatala događaje u školi, da bi se u kasnijim sezonama događaji proširili i van škole.

Prikazivana je na TV stanici Ten Network od 1994. do 1996, a zatim na TV stanici ABC od 1997. do 1999. Britanska TV stanica BBC je finansijski pomagala snimanje serije. Serija je prikazivana širom Evrope.

Naročito uspešno je bilo prikazivanje u Albaniji, Austriji, Grčkoj, Estoniji, Litvaniji, Mađarskoj, Makedoniji, Nemačkoj, Norveškoj, Poljskoj, Rusiji, Sloveniji, Srbiji, Holandiji, Hrvatskoj i Češkoj. Van Evrope, serija je bila popularna u Izraelu i Indiji.

U Srbiji je prvobitno prikazivana na Trećem kanalu RTS, zatim na TV Stankom i Art TV, kao i na mnogim lokalnim televizijskim stanicama, kao što je bivša TV Fan iz Kovina.

U seriji su obuhvaćene mnoge teme života mladih, kao što su: droga, ljubav, religija, beskućništvo.

Posle sedme sezone serija je prekinuta zbog teškoća u pronalaženju inostranih TV stanica koje bi želele da otkupe pravo na emitovanje i zbog odustajanja BBC od daljeg finansiranja. Serija i danas ima veliki broj obožavalaca.

Pogledajte još