Kličko se kandiduje za predsednika Ukrajine

Ovu odluku Kličko još nije potvrdio, a za sajt WBC predsednik te bokserske organizacije Hose Sulejman rekao je da "Vitalij želi i dalje da bude angažovan u politici i da se kandiduje za predsednika svoje zemlje 2015".

Portparolka 42. godišnjeg bokserskog šampiona, Oksana Zinovjeva, odbila je da komentariše navode WBC tvrdeći da je fokusirana na povredu Kličkove desne ruke, zbog čega je bio primoran da odustane od odbrane titule protiv Kanađanina Bermana Stiverna.

Veoma popularan u svojoj zemlji, Kličko je političku karijeru započeo 2005. kandidujući se, bezuspešno, za gradonačelnika Kijeva. Prošle godine je izabran za poslanika ukrajinskog parlamenta u okviru opozicione prozapadne liberalne partije Udar, koja je osvojila 40 mesta među 450 poslanika.

Bokserski šampion redovno kritikuje politiku ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, posebno nakon zatvaranja bivše premijerke Julije Timošenko.

Kličko je u profesionalnoj karijeri od 47 mečeva ostvario 45 pobeda, od kojih 41 nokautom, a poslednji put boksovao je u septembru 2012, kada je tehničkim nokautom savladao Nemca Manuela Kana u Moskvi.

Tanjug

Pogledajte još