Šilb: Zvezda ima bogatu istoriju i fantastične navijače!

"Jedan od mojih glavnih ciljeva je da pomognem podizanju nivoa tima u svakom smislu. To znači da u svakom smislu budemo uspešniji i ostvarimo još bolje rezultate nego što je to bio slučaj prošle sezone. Imao sam prilike da igram protiv Crvene zvezde dok sam bio član češkog Nimburka u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni. Iz tog razloga sam znao šta klub u košarkaškom smislu može da mi ponudi", rekao je Šilb za klupski sajt.

On će se ekipi pridružiti 20. avgusta, kada će se i preostala dva Amerikanca Demarkus Nelson i Čarls Dženkins staviti na raspolaganje treneru Dejanu Radonjiću.

Šilb je istakao da je upoznat sa atmosferom u Pioniru, koju prave Zvezdini navijači i da jedva čeka da dođe u Beograd.
"Čuo sam brojne priče i video mnogo toga o njima na internetu. Mogu da kažem da mi to kao igraču daje dodatnu energiju. Mislim da je u zajedničkom interesu da imamo velika međusobna očekivanja, da navijači mnogo toga očekuju od nas, ali i da mi igrači u svakom trenutku možemo da se oslonimo na njih. Očekujem da navijači budu ludi za košarkom koju budemo igrali, a od nas će za uzvrat dobiti maksimalno požrtvovanje svaki put kada budemo izašli na teren", obećao je Šilb.

Amerkanac je na kraju rekao da mu košarka mnogo znači u životu, jer mu je, između ostalog, omogućila da završi fakultet, putuje po svetu, ali i dođe u Srbiju.
"Košarku sam počeo da igram sa sedam godina. Ta igra mi mnogo znači. Ona mi je bila moja najbolja učiteljica kroz ceo život. Omogućila mi je da sebi obezbedim diplomu fakulteta, putujem svuda po svetu i da sada imam priliku da dođem u Beograd i Srbiju", zaključio je Šilb.

(Tanjug)

Pogledajte još