Košarkaši Srbije otputovali u Antib

Selektor Dušan Ivković je na turnir u Antib poveo 14 igrača, a u Beogradu su zbog povreda ostali Miloš Teodosić i Nemanja Nedović.

"Turnirom u Antibu počinjemo drugi deo pripremnih utakmica za Evropsko prvenstvo. Voleo bih da smo u kompletnom sastavu, ali Teodosić i Nedović su morali da ostanu u Beogradu. Takođe, na turniru u Francuskoj praktično će da debituje Vladimir Lučić koji nije odigrao nijednu kontrolnu utakmicu, dok je Vasilije Micic ulazio u igru samo 10 minuta protiv selekcije Rusije. Imamo još dosta posla, prostora za napredak, stvaranje timske igre, na čemu ćemo još više raditi po povratku u Beograd", rekao je Ivković za sajt saveza.

Reprezentativci Srbije su nedavno osvojili "Trofej Beograda" i pobedili Rusiju u prijateljskoj utakmici, a protivnici u Francuskoj biće im domaća selekcija i Gruzija.

"U Beogradu smo ostvarili ubedljive pobede, ali to su bile utakmice na domaćem terenu, pred našom publikom, međutim u Francuskoj nas očekuje nešto sasvim drugačije, po samom stilu i načinu igre. Domaća selekcija je jedan od favorita u Sloveniji, želeće da se dokaže, dok je selekcija Gruzije takođe veoma interesantna. Godinama rade sa našim trenerom Igorom Kokoškovom, igrali su dobro i bili prijatno iznenađenje na prethodnom Evropskom prvenstvu u Litvaniji", dodao je Ivković.

Doskorašanje kapiten Partizana, a sada član Valensije Vladimir Lučić oporavio se od povrede leđa.

"Juče sam odradio lakši trening, osećam se sasvim dobro, a nadam se da će tako biti i na utakmicama u Francuskoj kad će opterećenje sigurno biti mnogo veće. Ekipa je veoma mlada, uz nekoliko iskusnijih igrača, ali smo odigrali veoma dobro na turniru u Sloveniji, a pogotovo na utakmicama u Beogradu. Napredujemo svakog dana, ali verujem da ima još prostora za napredak", zaključio je Lučić.

Obe utakmice na turniru u Antibu, u četvrtak protiv Francuske i u petak protiv Gruzije počinju u 20.30 po srednjeevropskom vremenu.

(Tanjug)

Pogledajte još